Stageplaats psychologie | Expertisecentrum Depressie | Nijmegen

Ben jij een masterstudent psychologie met een passie voor stemmingsstoornissen en wetenschappelijk onderzoek? Ben je daarnaast leergierig, nauwkeurig en transparant? Solliciteer dan voor een stageplaats en mogelijk start jij in februari als stagiaire in ons bevlogen team.

Nijmegen

28 uur

Expertisecentrum Depressie

2 oktober 2024

Wat ga je doen?

Functie en taken binnen de stage

Als stagiair(e) maak je deel uit van een multidisciplinair behandelteam, bestaande uit onder andere klinisch psychologen, psychiaters, GZ-psychologen, masterpsychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkenden, activiteitentherapeut, creatieve en psychomotore therapeuten.

Je draait mee met het programma van het behandelteam, bestaande uit onderdelen als intakes, behandelingen, behandeloverleg en psychodiagnostisch onderzoek. Je voert (onder supervisie) onderdelen uit van intakegesprekken en behandeling uit. Ook neem je deel aan teamvergaderingen en behandelplanbesprekingen. Je ontvangt werkbegeleiding van een GZ-psycholoog of een klinisch psycholoog. We hechten er veel waarde aan om stagiaires (met voldoende supervisie) snel zelfstandig delen van de behandeling of intakes uit te laten voren om zo veel praktische ervaring op te kunnen doen. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om mee te kijken. Binnen het Expertisecentrum Depressie worden ook second-opinions uitgevoerd, waar stagiaires ongeveer twee keer per maand actief aan mee werken.

Daarnaast draag je gemiddeld 4 uur per week bij aan lopend wetenschappelijk onderzoek. Binnen het wetenschappelijk onderzoek volg je een interne cursus “Scientist Practitioner in Pro Persona” gericht op het doen van onderzoek in de klinische praktijk. De mogelijkheid is aanwezig om diagnostisch onderzoek uit te voeren in het kader van de Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD).

Voor studenten van de Master Gezondheidszorgpsychologie (GZP) van de Radboud Universiteit bestaan mogelijkheden om de stage te combineren met een scriptie.

Waar ga je werken?

De organisatie

Pro Persona (Stichting Pro Persona GGz) is deskundig in het behandelen van hulpvragen op het gebied van geestelijke gezondheid. Wij bieden Generalistische Basis GGZ, Preventie en POH-GGZ aan binnen het Pro Persona Connect concept. Ook bieden wij specialistische zorg aan jeugdigen, volwassenen en ouderen met psychische problemen. De voor de cliënt meest effectieve behandeling is gebaseerd op de voorhanden zijnde degelijke wetenschappelijke kennis.

De behandeling wordt uitgevoerd door deskundige medewerkers, die op de hoogte zijn van de actuele stand van de wetenschap. Het behandel- of zorgplan wordt met de cliënt doorgenomen. De voortgang van de behandeling wordt regelmatig getoetst. Wij behandelen zoveel mogelijk thuis, ambulant en in deeltijd. Als het echt niet anders kan kunnen cliënten in onze klinische voorzieningen worden opgenomen. De behandeling is altijd zo licht als mogelijk en zo zwaar als noodzakelijk.

Een breed aanbod van behandelingen, variërend van preventie interventies, eHealth modules tot intensieve behandelsessies, zorgt ervoor dat Pro Persona optimaal tegemoet komt aan de vraag en behoefte van cliënten. Onze behandelingen helpen cliënten beter te worden of zich beter te voelen en zelf keuzes te maken die de kwaliteit van hun leven verbeteren.
Pro Persona is een erkend opleidingsinstituut voor psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten. Toegepast (wetenschappelijk) onderzoek speelt een belangrijke rol om behandelingen te evalueren en te verbeteren.

Zorgprogramma Depressieve en Bipolaire stoornissen

De Zorgprogramma’s (ZP) depressieve stoornissen en bipolaire stoornissen bestaan uit vier ambulante teams in de locatie Arnhem, Nijmegen, Ede en Tiel waar specialistische ambulante GGZ-zorg volgens de behandelrichtlijn wordt aangeboden. Ook is een intensivering van behandeling mogelijk, bestaande uit meerdaagse dagbehandeling en opnamekliniek.
Veel van onze cliënten ervaren klachten ondanks eerdere behandeling in de basis GGZ en/of hebben last van comorbide stoornissen, zoals angststoornissen, autisme en/ of persoonlijkheidsstoornissen. Ons zorgprogramma richt zich op volwassenen (18-65 jaar).

De stagelocatie

Er zijn, onder voorbehoud, drie of vier stageplekken in Nijmegen:
· kliniek (alleen in de stageperiode februari-augustus)
· meerdaagse dagbehandeling
· polikliniek unipolair
· polikliniek bipolair

Alle stageplekken bevinden zich aan de Nijmeegsebaan (gebouw de Valkenberg) in Nijmegen. Beschikbaarheid op maandag en dinsdag is vereist. De overige dagen worden in overleg met de stagebegeleider vastgesteld en zijn afhankelijk van de stageplek. Op alle stage plekken wordt naast behandeling ook diagnostiek en wetenschappelijk onderzoek bedreven.

De klinische behandeling van binnen het Expertisecentrum Depressie bestaat uit een cognitief gedragsmatige aanpak, aangevuld met complexe biologische behandelingen. Empowerment van cliënten en rehabilitatie vormen centrale onderdelen van het behandelprogramma.
De meerdaagse dagbehandeling bestaat uit een 3-daags programma gedurende 12 weken waarbij intensief gewerkt wordt aan het verbeteren van depressieve klachten door onder andere Cognitieve gedragstherapie, creatieve therapie, farmacotherapie en psychomotore therapie.

De polikliniek richt zich op de ambulante behandeling voor mensen met een stemmingsstoornis (depressieve stoornissen of bipolaire stoornis). Het doel van de behandeling is het verminderen van de klachten en het verbeteren van de stemming en daardoor het verbeteren van de leefsituatie. Er wordt onder andere gewerkt met cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie, schematherapie, psychomotore therapie, farmacotherapie en sociaal psychiatrische behandeling.

Wat bieden wij jou?

  • Aanstelling is voor bepaalde tijd (7 maanden)*;
  • Periode stage: van 1 februari tot 1 september;
  • Het dienstverband is 28 uur gemid­deld per week (waarvan 4 uur onderzoekstaken binnen Pro Persona Research);
  • Stagevergoeding volgens de CAO GGZ;
  • Je krijgt wekelijks praktijkstagebegeleiding.

*Conform de eisen van de Radboud Universiteit zal de stage na 5 maanden worden beoordeeld. Echter, de duur van de stage is 7 maanden. Studenten van andere universiteiten zijn ook welkom.

Wat vragen wij van jou?

  • Dat je in het bezit bent van een bachelor examen psycholo­gie of Geestelijke Gezondheidskunde en affiniteit hebt met cognitief gedragstherapeutische behandeling van stemmingsstoornissen en wetenschappelijk onderzoek;
  • Dat jij je leerbaar en proactief opstelt. Je maakt bestaande werkprocessen je gemakkelijk eigen. Je committeert je aan individuele afspraken. Je bent consciëntieus, nauwkeurig, leergierig en je werkt transparant;
  • Dat je in elk geval beschikbaar bent op maandagen en dinsdagen;
  • Voor een stage bij een team bipolaire stoornissen is aanwezigheid op de donderdagen ook vereist.

Contact

Voor verdere informatie over deze stageplaats kun je contact opnemen met: dhr. Bob Baxendell, MSc., Masterpsycholoog en Junior Onderzoeker; emailadres: b.baxendell@propersona.nl

Voor algemene vragen kan je contact opnemen met het stagebureau; stages@propersona.nl

Procedure

Alleen sollicitaties via de ‘solliciteren’ button worden in behandeling genomen.

Bij voldoende kandidaten kan de vacature eerder gesloten worden.

Solliciteren

Het sollicitatieproces

  • Stap 1

    Sollicitatie: je solliciteert via onze sollicitatiebutton en ontvangt direct een bevestiging op je scherm.

  • Stap 2

    Selectie: we bekijken je sollicitatie zorgvuldig en proberen je z.s.m. persoonlijk te contacten. Tot uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum hoor je of we met elkaar in gesprek gaan. Voel je altijd vrij ons eerder te contacten!

  • Stap 3

    Op gesprek: wij ontmoeten elkaar graag om nader kennis te maken tijdens een sollicitatiegesprek. Hiervoor word je uitgenodigd via mail of telefonisch. Let op, de mail kan in je spambox terecht komen.

  • Stap 4

    Arbeidsvoorwaardengesprek: voordat we jou van harte welkom heten nemen wij samen de (mogelijke) arbeidsvoorwaarden door. Bij indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Verpleegkundige

'De perfecte mix tussen begeleiden en verzorgen.'

Agogisch werker

‘Dagelijks zorg ik voor een zinvolle dagbesteding.'

Geestelijk verzorger

‘Ik bied cliënten een luisterend oor.'

Student mbo verpleegkunde

'Ik vind het leuk dat je hier buiten de kaders mag denken.'

Ambulant verpleegkundige

'Het leukste vind ik de afwisseling en vrijheid.'

Psychiater

'Ik ben een FACT-psychiater en bied outreachende zorg.'

Stagiaire masterpsycholoog

'Ik ben blij met mijn keuze voor psychologie.'

GZ-psycholoog

'De voldoening ligt in de openhartige contacten.'

Student hbo verpleegkunde

'Elke maand gaat de opleiding me beter af.'

Trajectbegeleider

'Samen met de cliënt zoek ik naar een passende daginvulling.'

Ambulant verpleegkundige

'Als transcultureel team richten wij ons op vluchtelingen.'

Stagiaire Social work

'Iedere dag is hier anders.'

Student hbo verpleegkunde

'Tijdens deze opleiding werk je elk jaar op een andere afdeling binnen de organisatie.'

SPV

'Ouderen hebben een verleden en een verhaal en dat werkt inspirerend en dynamisch.'

VS

'Verpleegkundig specialist in de rol van regiebehandelaar.'

Klinisch Psycholoog

'Naast behandelen houd ik me ook bezig met beleid.'

Psychomotorisch therapeut

'Ik vind het mooi dat ik iemand kan ondersteunen in het herstel.´

Stagiaire Dagbesteding

'Tijdens mijn stage leer ik veel over het omgaan met verschillende cliënten'

Senior Psychotherapeut

'Ik zet mijn vak in voor de mensen die dit het hardst nodig hebben.´