Praktijkstage (neuro)psychologie | Expertisecentrum Neuropsychiatrie

Ben jij een gedreven student (neuro)psychologie met sterke interesse in diagnostische kennis en vaardigheden? Heb je oog voor de complexe zorgvraag en vind je het belangrijk om eigen initiatief te nemen? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op onze vacature.

Wolfheze

28 uur

Expertisecentrum Neuropsychiatrie / Winkler

30 september 2024

Wat ga je doen?

De nadruk ligt op het ontwikkelen van diagnostische kennis en vaardigheden door het onder supervisie uitvoeren van neuropsychologisch testonderzoek bij deze complexe doelgroep. Je leert een groot scala aan testen en vragenlijsten kennen, afnemen, interpreteren en integreren tot een duidelijk integratief beeld/eindconclusie die je vervolgens helder verwoord in het onderzoeksverslag. Hierbij is het van belang je te realiseren dat je toewerkt naar het niveau van een masterpsycholoog. Naast het goed kunnen onderhouden van contact met de patiënt, is een belangrijk doel het leren afwegen van soms inconsistente informatie uit (hetero-)anamnese, observatie, testscores en (eerdere) rapportages van andere behandelaars in samenhang met eventuele psychologische factoren die van invloed zijn op het testonderzoek. Met al deze activiteiten kun je voldoen aan de voorwaarden voor een BAPD-aantekening.

Je neemt deel aan multidisciplinaire overleggen (diagnostiek en behandelplan) en brengt waar mogelijk informatie in over je eigen patiënten. In de polikliniek is het voorbereiden en (gedeeltelijk) afnemen van intakes bij nieuwe patiënten ook onderdeel van het takenpakket, evenals het uitvoeren van kleine deeltaken in een psychologische behandeling. In de kliniek zul je veel afstemmen met de verpleegkundige teams, maak je deel uit van de wekelijkse gedragsbesprekingen en kun je deelnemen aan de groepsbehandeling op de afdeling. Ook hier is het mogelijk om kleine deeltaken in de psychologische behandeling uit te voeren. Tenslotte wordt er nog van je verwacht dat je een keer een onderwerp uitdiept en hierover een korte presentatie geeft.

In het begin zul je vooral meelopen met collega’s, maar snel genoeg ga je onder supervisie zelf aan de slag. In principe zullen alle verrichtingen die je uitvoert onder supervisie plaatsvinden. Gaandeweg zul je aan de hand van je ontwikkeling steeds meer zelfstandig aan het werk gaan. Hierin steun je op wat je eerder uitgebreid gezien hebt bij collega’s. Eens per week is er een uur formeel werkbegeleiding met je begeleider (GZ psycholoog of Klinisch Neuropsycholoog), tussendoor is er veel informeel contact.

Waar ga je werken?

De stageplekken
Er zijn twee stageplekken in het Winkler Expertisecentrum Neuropsychiatrie; één bij de Thalamus Polikliniek en één bij de Winkler (opname) Kliniek. Er worden dan ook twee kandidaten geselecteerd. Het centrum is onderdeel van de instelling Pro Persona GGZ en gevestigd op de locatie Multicomplexe Zorg (MCZ) te Wolfheze. Sinds begin jaren 2000 biedt het centrum poliklinische en klinische zorg en behandeling aan mensen met hersenletsel (niet-aangeboren en aangeboren) en psychische problematiek en of gedragsproblemen. Ook is er een opname-afdeling voor patiënten met het Syndroom van Korsakov. De polikliniek beschikt eveneens over een behandelaanbod voor mensen met een degeneratieve aandoeningen zoals Parkinson, Multiple sclerose en Huntington en een Functionele Neurologische (Cognitieve) Stoornis.

Je collega’s
Tijdens je stage heb je vooral te maken met het psychologenteam (masterpsycholoog, GZ psycholoog, Klinisch Neuropsycholoog). Een aantal ervan zullen in opleiding zijn, b.v. een GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch Neuropsycholoog (GIOS), psychologen in opleiding tot GZ psycholoog (PIOGs) en nog wat artsen in opleiding. De overige disciplines, zoals neurologen, psychomotorische therapeut, psychiater, dagbesteding, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (spv-er), ergotherapeut, en systeemtherapeut, kom je frequent tegen tijdens de multidisciplinaire overleggen. En ons zeer betrokken secretariaat zul je veelvuldig spreken om afspraken te plannen. In de kliniek werk je uiteraard naast bovenstaande disciplines, ook met de verpleging op de afdeling samen. Je werkplek is op de stagekamer op de poli (ook als je stageplek in de kliniek is), samen met je collega stagiair. Er wordt veelvuldig samen geluncht en/of gewandeld op ons prachtige terrein middenin de natuur.

Wat bieden wij jou?

De praktijkstage kan gecombineerd worden met de thesis-stage. Het wetenschappelijk onderzoek binnen ons centrum heeft een sterk translationeel en transdiagnostisch karakter en de onderwerpen bevinden zich op het snijvlak van fundamenteel en klinisch onderzoek. Op dit moment lopen er verschillende METC goed gekeurde studies waarbij we computer experimenten combineren met klassiek neuropsychologisch onderzoek,  bestaande behandelprotocollen aanpassen aan NAH en toetsen in deze doelgroep, naast een longitudinale prospectieve dataverzameling.

Bij een combinatie stage/thesis loopt iemand in principe eerst zes maanden de praktijkstage waarna aansluitend aan de thesis kan worden gewerkt. In de praktijk betekent dit dat iemand al gaandeweg de stage steeds meer thesistaken gaat oppakken. De totale stageperiode hangt dan af van het aantal ECTs iemand moet halen voor zijn masterthesis. Mocht je deze combi overwegen, dan is (aantoonbare) affiniteit met het doen van onderzoek absoluut een pré.

Stagevergoeding conform CAO GGZ

Wat vragen wij van jou?

Voorwaarden

De stage is in eerste instantie bedoeld voor studenten neuropsychologie, of voor klinische psychologie studenten die een aantal vakken van neuropsychologie hebben gedaan. Omgekeerd kan het waardevol zijn als je naast neuropsychologie ook vakken van klinische psychologie er bij hebt gedaan. Een duidelijke nadruk op neuropsychologische vakken is aan te bevelen.

De praktijkstage (minimaal 560 uur) kan gecombineerd worden met de thesis-stage.

De stage start per 1 augustus/1 september en 1 februari/1 maart. We streven naar een overlap van ca. twee weken met de vorige en volgende stagiaire zodat de inwerkperiode goed verloopt. Vanuit Radboud wordt meestal 5 maanden voor de praktijkstage aangehouden, vanuit UU en UvA 6 maanden.

Karakter

Improvisatietalent, gezond verstand, kunnen aanvoelen en nieuwsgierigheid is handig bij onze cliëntenpopulatie die zelden netjes binnen de grenzen van een diagnose-behandelcombinatie of standaardprotocol te vangen is. Voor goede begeleiding is nodig dat je kunt reflecteren op wat je doet en bovenal transparant kunt zijn over wat jou aantrekt of dwars zit.

Veel, maar zeker niet alles, wordt voor je geregeld, eigen initiatief is nodig om het beste uit je stage te halen. Het is belangrijk om je stage te beschouwen als een unieke mogelijkheid om heel breed kennis, ervaring en feedback te krijgen, en dat vraagt om een actieve houding. Je wordt daarin overigens steeds gesteund en je kunt altijd laagdrempelig met je begeleider en collega’s overleggen.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met stages@propersona.nl o.v.v. Praktijkstage Expertisecentrum Neuropsychiatrie Wolfheze

Procedure

Sluitingsdatum 30 september 2024.

Alleen sollicitaties via de ‘solliciteren’ button worden in behandeling genomen.

Solliciteren

Het sollicitatieproces

  • Stap 1

    Sollicitatie: je solliciteert via onze sollicitatiebutton en ontvangt direct een bevestiging op je scherm.

  • Stap 2

    Selectie: we bekijken je sollicitatie zorgvuldig en proberen je z.s.m. persoonlijk te contacten. Tot uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum hoor je of we met elkaar in gesprek gaan. Voel je altijd vrij ons eerder te contacten!

  • Stap 3

    Op gesprek: wij ontmoeten elkaar graag om nader kennis te maken tijdens een sollicitatiegesprek. Hiervoor word je uitgenodigd via mail of telefonisch. Let op, de mail kan in je spambox terecht komen.

  • Stap 4

    Arbeidsvoorwaardengesprek: voordat we jou van harte welkom heten nemen wij samen de (mogelijke) arbeidsvoorwaarden door. Bij indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Verpleegkundige

'De perfecte mix tussen begeleiden en verzorgen.'

Agogisch werker

‘Dagelijks zorg ik voor een zinvolle dagbesteding.'

Geestelijk verzorger

‘Ik bied cliënten een luisterend oor.'

Student mbo verpleegkunde

'Ik vind het leuk dat je hier buiten de kaders mag denken.'

Ambulant verpleegkundige

'Het leukste vind ik de afwisseling en vrijheid.'

Psychiater

'Ik ben een FACT-psychiater en bied outreachende zorg.'

Stagiaire masterpsycholoog

'Ik ben blij met mijn keuze voor psychologie.'

GZ-psycholoog

'De voldoening ligt in de openhartige contacten.'

Student hbo verpleegkunde

'Elke maand gaat de opleiding me beter af.'

Trajectbegeleider

'Samen met de cliënt zoek ik naar een passende daginvulling.'

Ambulant verpleegkundige

'Als transcultureel team richten wij ons op vluchtelingen.'

Stagiaire Social work

'Iedere dag is hier anders.'

Student hbo verpleegkunde

'Tijdens deze opleiding werk je elk jaar op een andere afdeling binnen de organisatie.'

SPV

'Ouderen hebben een verleden en een verhaal en dat werkt inspirerend en dynamisch.'

VS

'Verpleegkundig specialist in de rol van regiebehandelaar.'

Klinisch Psycholoog

'Naast behandelen houd ik me ook bezig met beleid.'

Psychomotorisch therapeut

'Ik vind het mooi dat ik iemand kan ondersteunen in het herstel.´

Stagiaire Dagbesteding

'Tijdens mijn stage leer ik veel over het omgaan met verschillende cliënten'

Senior Psychotherapeut

'Ik zet mijn vak in voor de mensen die dit het hardst nodig hebben.´