Psychiater Beveiligde Intensive Care (BIC)

Wil je werken op het snijvlak van de forensische psychiatrie en de specialistische GGZ? Houd je van een uitdaging? Dan is werken op de Beveiligde Intensive Care iets voor jou!

Wolfheze

16-36 uur

Wolfheze / Beveiligde Intensive Care

Wat ga je doen?

Als psychiater binnen de Beveiligde Intensive Care (BIC) werk je met patiënten met hoog complexe medisch-psychiatrische problematiek binnen een beveiligde setting. We werken in een multidisciplinair team met verschillende regiebehandelaren. Als regiebehandelaar van jouw patiënten heb je de eindverantwoordelijkheid voor de gehele behandeling van deze patiënten binnen onze locatie. De patiënten binnen de BIC hebben geen justitiële titel, maar vragen wel om forensische scherpte. Deze patiëntenpopulatie vraagt om creatieve en nieuwe inzichten waarbij je voortdurend zoekt naar ingangen om mensen een kans te geven om te herstellen en verantwoord te resocialiseren. Risicomanagement hoort hierbij: vanuit het multidisciplinaire behandelteam verantwoord en humaan grenzen stellen, deze grenzen bewaken en dat alles binnen een herstel ondersteunend behandelklimaat.

Kenmerkend voor het werken binnen de BIC is dat er de ruimte is om tijd te maken voor de patiënt. Daarmee kun je uitzoeken wat er precies nodig is binnen de behandeling van je patiënt.

Vanuit jouw medisch-psychiatrische expertise, zet je jouw kennis in bij onder andere risico-inschattingen, suïcidaliteit, op- en afschalen verplichte zorg en in- en uitstroom. Daarnaast houd je farmacotherapeutische consulten voor je eigen patiënten en ben je betrokken bij de farmacotherapie bij patiënten van andere regiebehandelaren en uiteraard bij de acute nood-toestandsbeelden.

In jouw rol stuur je verder de behandeling aan in nauwe samenwerking met het multidisciplinaire team. Je geeft collega’s binnen het team verantwoordelijkheid daar waar mogelijk. Hierbij initieer je inhoudelijke, verdiepende discussies in het team en coach je jouw collega’s waar nodig.

Waar ga je werken?

De Beveiligde Intensive Care is een unieke en innovatieve zorgsetting, opgezet voor een specifieke complexe doelgroep, die op het terrein van Pro Persona in Wolfheze is gehuisvest. De BIC biedt plaats aan 16 patiënten die in hun behandeling een beveiligde setting en forensische expertise nodig hebben. Doel van de behandeling is het ernstig nadeel zodanig terug te dringen dat behandeling in een minder zorg intensieve plek verantwoord wordt geacht. De overkoepelende behandelfilosofie daarbij is de integrale rehabilitatiebenadering.

De BIC maakt deel uit van de Pompestichting en heeft een belangrijke opdracht in het vinden van de balans tussen veiligheid voor de maatschappij en het vinden van een nieuwe behandelperspectief voor de patiënt. Centraal bij ons staan professionele kwaliteit van management en medewerkers, een open en actiegerichte cultuur, lange termijngerichtheid en een continue proces van verbetering en vernieuwing.

Bekijk alvast onze locatie:

Wat bieden wij jou?

  • Een dienstverband voor onbepaalde tijd voor 16 tot 36 uur per week. Een combinatiefunctie bij andere organisatieonderdelen binnen de Pompestichting is bespreekbaar, evenals het uitvoeren van specifieke taken binnen het takenpakket (beleids- en innovatietaken);
  • Een salaris conform CAO GGZ AMS, €6.050,00 – €10.376,00 bruto p/m, op basis van een 36-urige werkweek;
  • 166 vakantie-uren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget per jaar bij een fulltime dienstverband. De verlofuren kunnen worden gespaard of opgenomen;
  • Uitstekende secundaire voorwaarden zoals 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn en korting op een ziektekostenverzekering;
  • Een jaarlijks balansbudget van €500,- naar rato. Dit budget kun je besteden aan iets waar jij blij van wordt! Extra vrije dagen, een bijdrage voor een cursus of wil jij met het geld liever uit eten met vrienden? Alles wat jou helpt om in balans te blijven of komen, aan jou de keuze;
  • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (MKA); hiermee kun je de (aanschaf)kosten fiscaal verruilen voor bijvoorbeeld, sportabonnement, reiskosten woon-werkverkeer, studie of opleiding, ICT-middelen zoals PC of tablet, fiets en vakbondscontributie.

Onze verdere arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform de CAO GGZ.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt een afgeronde opleiding tot psychiater en bent BIG-geregistreerd;
  • Je beschikt over een AGB code en je bent geregistreerd in het Specialistenregister;
  • Je bent ambitieus in het neerzetten van kwaliteit van werken;
  • Je hebt affiniteit met ingewikkelde casuïstiek en kunt deze goed in kaart brengen in woord en schrift;
  • Je hebt een lange adem en blijft gericht op het zoeken naar (creatieve) oplossingen, ook onder tijdsdruk en belastende omstandigheden;
  • Je bent een teamplayer en je kunt laagdrempelig contact maken met patiënten en collega’s.

Contact

Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om te werken bij de Pompestichting? Neem dan ter oriëntatie eens contact op met Manon van der Linden, senior zorgmanager, 06 11 78 57 of met Robertjan Noorlander, klinisch manager, 06 50 20 07 91. We nodigen je uit om langs te komen en bij ons de sfeer te ervaren!

Procedure

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. De vacature blijft openstaan tot wij de juiste kandidaat gevonden hebben.

Wij reageren altijd op je sollicitatie, maar het kan helaas voorkomen dat onze mail op je sollicitatie in je spambox terechtkomt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs, delen in je netwerk wel!

Solliciteren

Het sollicitatieproces

  • Stap 1

    Sollicitatie: je solliciteert via onze sollicitatiebutton en ontvangt direct een bevestiging op je scherm.

  • Stap 2

    Selectie: we bekijken je sollicitatie zorgvuldig en proberen je z.s.m. persoonlijk te contacten. Tot uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum hoor je of we met elkaar in gesprek gaan. Voel je altijd vrij ons eerder te contacten!

  • Stap 3

    Op gesprek: wij ontmoeten elkaar graag om nader kennis te maken tijdens een sollicitatiegesprek. Hiervoor word je uitgenodigd via mail of telefonisch. Let op, de mail kan in je spambox terecht komen.

  • Stap 4

    Arbeidsvoorwaardengesprek: voordat we jou van harte welkom heten nemen wij samen de (mogelijke) arbeidsvoorwaarden door. Bij indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Senior Verpleegkundige

‘Bij een langdurige behandeling bouw je echt een band op met mensen.'

Psychiater

'Ik ben een FACT-psychiater en bied outreachende zorg.'

Klinisch Psycholoog

'Naast behandelen houd ik me ook bezig met beleid.'

Ambulant verpleegkundige

'Het leukste vind ik de afwisseling en vrijheid.'

Agogisch werker

‘Dagelijks zorg ik voor een zinvolle dagbesteding.'

Student hbo verpleegkunde

'Tijdens de opleiding werk je elk jaar op een andere afdeling.'

Verpleegkundige

'De perfecte mix tussen begeleiden en verzorgen.'

Geestelijk verzorger

‘Ik bied cliënten een luisterend oor.'

Student mbo verpleegkunde

'Ik vind het leuk dat je hier buiten de kaders mag denken.'

Stagiaire masterpsycholoog

'Ik ben blij met mijn keuze voor psychologie.'

GZ-psycholoog

'De voldoening ligt in de openhartige contacten.'

Student hbo verpleegkunde

'Elke maand gaat de opleiding me beter af.'

Trajectbegeleider

'Samen met de cliënt zoek ik naar een passende daginvulling.'

Ambulant verpleegkundige

'Als transcultureel team richten wij ons op vluchtelingen.'

Stagiaire Social work

'Iedere dag is hier anders.'

SPV

'Ouderen hebben een verleden en een verhaal en dat werkt inspirerend en dynamisch.'

VS

'Verpleegkundig specialist in de rol van regiebehandelaar.'

Psychomotorisch therapeut

'Ik vind het mooi dat ik iemand kan ondersteunen in het herstel.´

Stagiaire Dagbesteding

'Tijdens mijn stage leer ik veel over het omgaan met verschillende cliënten'

Senior Psychotherapeut

'Ik zet mijn vak in voor de mensen die dit het hardst nodig hebben.´